Bokens kapitler handler om:- medisinsk orientering
- ernæring for allergikere
- praktiske råd
- uten sitrus og andre fruktsyrer
- uten egg
- uten melk
- uten egg, melk, fisk, soya og hvete
- uten gluten
- gotter og festmat
- mat i fareklasser
ALLERGIKOKEBOKEN er revidert med forbedrede og nye oppskrifter. Den orienterer om produkter som gir nye muligheter til mer spennende mat, og et godt og næringsrikt kosthold til allergikere. Her er oppskrifter på mye god mat som ikke bare egner seg til allergikeren men til hele familien. I denne utgaven er det også tatt hensyn til større barn og voksne allergikere.
Spesialoppskrifter gjør livet lettere for stor og liten. Det går an å spise god og sunn mat uten f. eks. sitrus, egg, fisk, melk og gluten og tilsetningsstoffer.
Lister over det som kan regnes som trygg mat og oversikt over mat i fareklasser er nyttig for enhver som har en allergiker i sin nærheten. Praktiske råd hjelper en til å unngå kriser, små og store.
Bokens opplegg gjør det lett å finne frem til de nye oppskriftene som passer for den enkelte, og fotografier og menyforslag til hverdag og fest kan være en inspirasjon og hjelp i en kanskje vanskelig situasjon.