Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
1993 . - Bok . - 96 s.
Norsk
Hylleplass:
q 641.4 R
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Forlaget skriver om denne boka:

Vil du lære å lage en god spekeskinke? Eller vite hvordan man lager rakefisk? Eller kanskje du vil lære å røyke din egen fisk, kald eller varmrøykt?
Forfatteren har i denne boken sarrilet de gamle, norske tradisjonene og teknikkene som har vært benyttet for å ta vare på matvarene våre. Disse tradisjonene har gjennom behovet for lagring ført til en særegen norsk mat - og smakskultur, en kultur vi ikke vil være foruten i dag. Her kan du lese både om hvorfor og hvordan vi har behandlet maten som vi har. Og du kan lære deg selv å utnytte disse tradisjonene i din egen husholdning.
Her finner du både kjente matslag og ulike lokale tradisjoner som er vel verdt å ta vare på.

I fagbokserien LEVENDE NORSKE TRADISJONER skal norske tradisjoner av praktisk art behandles. Mange tradisjonelle teknikker både når det gjelder mat og andre ting er iferd med å dø ut, og denne bokserien skal være ett hjelpemiddel til å overlevere tradisjonene til nye generasjoner. Bøkene skal både gi en kulturhistorisk bakgrunn, og vise teknikker og redskaper for hvordan du selv kan utføre dette.

Magister Astri Riddervold er født i Haugesund i 1925, og er utdannet både kjemiker og etnolog. Hun har skrevet en rekke artikler om norske tradisjoner for konservering og behandling av mat. Denne boken er laget på bakgrunn av hennes magistergradsavhandling i etnologi; Gamle konserveringsmetoder av mat.

Drikkeskikker


av Astri Riddervold ([billedredaktør: Jens Petter Kollhøj])
Bok utgitt 1997
Ledig (Avd.: Veggli barn)
Bestill Les e-bok Husk denne

Rakefisk : "en vidunderlig spise"


av Astri Riddervold (Astri Riddervold, Halvor Heuch)
Bok utgitt 1999
Ledig (Avd.: Veggli voksen q 641.69 R)
Bestill Les e-bok Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Konservering av mat : tørking,
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom