Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
De ulike regionene i Italia har alle en rik og særegen matkultur, og for mange er maten selve Italias sjel. Mariangela Di Fiore har reist rundt i syv av regionene for å undersøke denne lidenskapen for mat og gode råvarer. Hun har blant annet møtt en sauebonde, en pizzakonge, en slakter, en grevinne og en nonne – som alle deler sin kunnskap om mat og sine beste retter. For hver av de syv regionene forfatteren har besøkt presenteres leseren for særtrekk ved akkurat denne landsdelen, lokale oppskrifter og portretter med representanter for matkulturen på stedet. Omtalen er utarbeidet av BS. . - Har register
Hylleplass:
q 641.5945 DI
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
I sin forrige bok, Min italienske bestemors kjøkken,.fortalte Di Fiores sin egen families historie fra Napoli. Denne gang ønsker hun å fortelle også om andre mattradisjoner.i Italia. For det gir egentlig ikke mening å bruke begrepet italiensk mat. De ulike regionene har alle en rik og karakteristisk matkultur med store variasjoner fra region til region. Til tross for de store regionale forskjellene, så er det den genuine matinteressen som knytter alle italienere sammen. For her dreier alt seg om mat. Det er det viktigste i livet, det alt kretser omkring. Man snakker om, diskuterer og lever for mat. Maten er selve Italias sjel.. Og med dette som utgangspunkt pakket Mariangela.og fotograf Josefin sekken og la i vei på en fantastisk matreise gjennom syv av Italias regioner. På veien møtte de herlige mennesker som brenner for mat og råvarer og som villig delte sin kunnskap og sine retter. Sauebonden Don Nicola fra Sicilia, pizzakongen Signor Michele i Napoli, kjøkkenvenninnene i Roma, slakteren Dario i Toscana, Nonna Adele i Bologna, Grevinnen i Venezia og nøttefamilien i Piemonte. Boka byr på tre ulike innfallsvinkler: 1 Innledninger.som viser karakteristiske trekk ved hver enkelt region 2.Oppskrifter fra hver enkelt region 3 Portretter med representanter for hver sin matregion. Regionene som beskriver er altså Piemonte, Veneto, Emilia Romagna, Toscana, Lazio, Campania, og.Sicilia. Buon appetito!

Mitt Italia


av Mariangela Cacace Di Fiore (Mariangela Di Fiore ; foto: Josefin Linder)
Bok utgitt 2016
Ledig (Avd.: Rollag voksen - Plassering: Faglitt. q 641.5945 DI)
Bestill Husk denne

Exit : noveller


av Arne Svingen
Bok utgitt 2019
Ledig (Avd.: Veggli ungdom - Plassering: Skjønnlitt. S)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Mitt Italia
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom