Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgjeve:
2000 . - Bok . - 202 s.
Norsk
Hylleplass:
q 641.8 U
Bestill       Hugs denne

(beta)Bli den første til å skrive ei melding
Forlaget skriver om boka:
Kornet representerer en av våre aller viktigste matråvarer. De mange skikkene og tradisjonene som knytter seg til korn, mel og baking er et svært interessant område for den kulturhistoriske og matinteresserte leser. Både i folketro, litteratur og billedkunst finner man at korndyrking har spilt en viktig rolle. Gudrun Ulltveit skriver levende og engasjert om denne delen av vår historie; det er et spennende stykke Norgeshistorie hun forteller.
Moderne mennesker ser i dag på vår egen matkultur med nye øyne, og går gjerne på oppdagelsesreise for å finne det eksotiske i de norske mattradisjonene. Av mel og korn er det grenseløst mye velsmakende bakverk og annet vi kan lager, og i boken finner du et stort utvalg tradisjonsoppskrifter fra mange kanter av landet. Også når det gjelder baketradisjoner har vi imidlertid alltid vært påvirket utenfra, og i våre dager innføres det mange nye måter å lage gode bakervaarer på. Du vil derfor finne et utvalg oppskrifter fra andre land som er med på å føre tradisjonene videre.

Side
Det livgivende kornet8
Tid for å pløye, tid for å så22
Skuronn, tresking og korn i lade34
Kornets kraft i folketroen46
Fra korn til mel54
Bakerovner og bakerfag66
Grøt - vår teldste varmrett76
Det daglige brød86
Kaker til høytid og fest110
Fakta om korn og mel118
Flatbrød124
Lefser124
Takkekaker, pannekaker og vafler132
Kjeks og scones135
Noen regler for koking av grøt137
Melkesupper140
Baketeknikk og bakeprosess141
Brødoppskrifter145
Loff151
Småbakst - og grov153
Julebakst167
Småkaker168
Med krydder og sirup171
Kaker stekt i jern173
Smultbakst175
Formkaker177
Terter og posteier183
Brød og kaker fra andre land185
Frokostblandinger190
Drikker av korn190
Kokt korn - korn brukt som ris191
Varme kornretter192
Korndesserter193
Litteratur194
Register195

Norsk mat gjennom tidene : tradisjonsmat fra naturens spiskammer


av Harald Osa (Harald Osa, Gudrun Ulltveit ; Bengt Wilson (foto))
Bok utgitt 1993
Ledig (Avd.: Veggli voksen q 641.59481 O)
Bestill Hugs denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips ein ven om Korn- og baketradisjoner andet
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Anna vising

Hugseliste

Lista er tom