Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"5.0
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2020 . - Bok . - 424 sider
Bokmål
Opplysninger:
Den anerkjente britiske utenrikskorrespondenten Christina Lamb har jobbet i konfliktområder i over tredve år. I denne boken reiser hun verden rundt og snakker med ofre, og forteller historiene til kvinner som har blitt utsatt for systematisert krigsvold og voldtekt. Ved å snakke med overlevere forteller Lamb den globale historien om kvinnekroppen i krig, og avslører i hvilken grad voldtekt blir brukt som strategisk våpen i moderne krigføring. Reisen går fra Japan, hvor kvinner ble tatt til fange og brukt som «comfort women» under andre verdenskrig, til 1970-tallets Bangladesh hvor hundretusenvis ble voldtatt av pakistanske styrker for å øke Punjabi-befolkningen. Boken tar deg også med til Argentina hvor du møter overlevere etter militærjuntaen, 1990-tallets Bosnia, Rwanda etter borgerkrigen, de 219 Boko Haram-kidnappede jentene i Nigeria, jesidi-kvinnene i Irak som ble solgt som slaver til IS og rohingya-kvinnene i Burma. Selv om voldtekt ble erklært som en internasjonal krigsforbrytelse i 1919, har det kun vært én domfellelse på dette grunnlaget. Denne boken er et eneste stort kampskrift for kvinner i krig, for de som aldri får navnene sine på monumentene over de falne.
Hylleplass:
305.4086 L
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Christina Lamb har jobbet i konfliktområder i over tredve år. I denne boken reiser hun verden rundt og snakker med kvinner som har blitt utsatt for systematisert krigsvold og voldtekt. Slik forteller Lamb den globale historien om kvinnekroppen i krig, og avslører i hvilken grad voldtekt blir brukt som våpen i moderne krigføring.

Reisen går fra Japan, hvor kvinner ble tatt til fange og brukt som "comfort women" av japanske styrker under andre verdenskrig, til 1970-tallets Bangladesh, hvor 400 000 kvinner ble voldtatt av pakistanske styrker for å øke punjabi-befolkningen. Boken tar oss også med til Argentina hvor vi møter ofre for militærjuntaen, 1990-tallets Bosnia hvor 20 000 kvinner ble tvunget inn i sexslaveri av serbiske soldater, voldtekten av en kvart million tutsikvinner under folkemordet i Rwanda i 1994, de 219 Boko Haram-kidnappede jentene i Nigeria, jesidi-kvinnene i Irak som ble solgt som slaver til IS og rohingya-kvinnene i Burma.

Selv om voldtekt ble erklært som en internasjonal krigsforbrytelse i 1919, har det vært kun én domfellelse på dette grunnlaget. Denne boken er et kampskrift for kvinner i krig, for alle navnene som aldri har havnet på monumenter over falne.

Den norske journalisten Kristin Solberg har jobbet som Midtøsten-korrespondent for NRK i en årrekke og har lang erfaring fra krigsutsatte områder. Hun har skrevet forordet til den norske utgaven.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Voldtekt som våpen : de usynlig
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom