Hopp over navigasjon
    
Mobile site
Cover photo
""
Sign in (top right) to give your star rating
Published:
cop. 2000 . - Book . - 96 s.
Norwegian
Item location:
641.4 A
Borrow       Read e-book Add to selection list

(beta)Be the first to write a review
Forlaget skriver om denne boka:

RØYKING AV KJØTT OG FISK
er en faktabok som passer for alle - fra nybegynnere til erfarne røykere.

ALF ANDERSSON
tar opp alt - fra kjemi og teknikk, bakteriologi, forberedelser av kjøtt og fisk - til selve røykeprosessen og forskjellige røykemetoder. Forfatteren overlater ingenting til tilfeldighetene. Med denne boken for hånden har du den beste veiledningen du kan ønske deg.

BYGG DIN EGEN RØYKOVN
For den som vil bygge sin egen røykovn, er det et par kapitler med utførlig tekst og konstruktive illustrasjoner som beskriver hvordan man selv på en enkel måte kan bygge forskjellige typer røykovner. Som alltid er Alf Andersson grundig, pedagogisk og lett å forstå.

EN REKKE OPPSKRIFTER
på retter der røykte matvarer er hovedingrediens er illustrert med fargefoto av Bo Wahlèn. Oppskriftene er komponert og utprøvd av Alf Andersson og Christer Rønneholm, to "hjemmekokker" som ikke sparer på det gode her i livet! Smør og fløte mangler ikke, heller ikke forslag til passende drikke, ofte av det kaloririke slaget, man kan innta til de forskjellige rettene!

Side
Innledning5
Røykingens kjemi og mekanikk7
Bakteriologi9
Metoder11
Røyking av fisk13
Røyking av kjøtt og kjøttprodukter15
Forberedelser - fisk16
Forberedelser - kjøtt20
Salting22
Lakesalting25
Tørrsalting27
Sprøytesalting28
Hvilken saltemetode bør vi bruke ved røyking?28
Marinering29
Røykeprosessen30
Påvirkende faktorer32
Røyketider34
Holdbarhet for røykte produkter36
Innpakning37
Røykovner38
Å bygge en egen røykovn39
Sponovn39
Vedfyrt ovn40
Røykemetoder for forskjellige produkter53
Varmrøyking53
Kaldrøyking53
Sild53
Bornholmsbøkling53
Makrell54
Ål54
Horngjel54
Sider av regnbueørret eller annen mindre fisk54
Større fisk54
Røykt rådyrlår55
Elgkjøtt55
Skinke55
Sideflesk55
Kylling55
Opphenging56
Hos den profesjonelle røykeren63
Tips og råd67
Oppskrifter69

Always display this tab

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Always display this tab
  • Suggest this item to somebody: Røyking av kjøtt og fisk
  • Share on Facebook
  • Show Facebook's Like button
  • Tweet
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Your suggestions
  • Display alternatives

Selection list

Empty

From previous search