Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgjeve:
cop. 2000 . - Bok . - 96 s.
Norsk
Hylleplass:
641.4 A
Bestill       Les e-bok Hugs denne

(beta)Bli den første til å skrive ei melding
Forlaget skriver om denne boka:

RØYKING AV KJØTT OG FISK
er en faktabok som passer for alle - fra nybegynnere til erfarne røykere.

ALF ANDERSSON
tar opp alt - fra kjemi og teknikk, bakteriologi, forberedelser av kjøtt og fisk - til selve røykeprosessen og forskjellige røykemetoder. Forfatteren overlater ingenting til tilfeldighetene. Med denne boken for hånden har du den beste veiledningen du kan ønske deg.

BYGG DIN EGEN RØYKOVN
For den som vil bygge sin egen røykovn, er det et par kapitler med utførlig tekst og konstruktive illustrasjoner som beskriver hvordan man selv på en enkel måte kan bygge forskjellige typer røykovner. Som alltid er Alf Andersson grundig, pedagogisk og lett å forstå.

EN REKKE OPPSKRIFTER
på retter der røykte matvarer er hovedingrediens er illustrert med fargefoto av Bo Wahlèn. Oppskriftene er komponert og utprøvd av Alf Andersson og Christer Rønneholm, to "hjemmekokker" som ikke sparer på det gode her i livet! Smør og fløte mangler ikke, heller ikke forslag til passende drikke, ofte av det kaloririke slaget, man kan innta til de forskjellige rettene!

Side
Innledning5
Røykingens kjemi og mekanikk7
Bakteriologi9
Metoder11
Røyking av fisk13
Røyking av kjøtt og kjøttprodukter15
Forberedelser - fisk16
Forberedelser - kjøtt20
Salting22
Lakesalting25
Tørrsalting27
Sprøytesalting28
Hvilken saltemetode bør vi bruke ved røyking?28
Marinering29
Røykeprosessen30
Påvirkende faktorer32
Røyketider34
Holdbarhet for røykte produkter36
Innpakning37
Røykovner38
Å bygge en egen røykovn39
Sponovn39
Vedfyrt ovn40
Røykemetoder for forskjellige produkter53
Varmrøyking53
Kaldrøyking53
Sild53
Bornholmsbøkling53
Makrell54
Ål54
Horngjel54
Sider av regnbueørret eller annen mindre fisk54
Større fisk54
Røykt rådyrlår55
Elgkjøtt55
Skinke55
Sideflesk55
Kylling55
Opphenging56
Hos den profesjonelle røykeren63
Tips og råd67
Oppskrifter69

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips ein ven om Røyking av kjøtt og fisk
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Anna vising

Hugseliste

Lista er tom

Fra trefflista