Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"3.7
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2016 . - Bok . - 249 s.
Engelsk
Hylleplass:
394.21
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Gjennom mat kan vi forstå oss selv og vår verden.

Første gang vi tok i bruk ild for å tilberede mat, var vi aper. Da måltidet var over, var vi blitt mennesker. Rundt bålet la vi grunnlaget for familier og fellesskap. Siden forlot vi savannen og fulgte storviltet. Vi forsynte oss grovt og sto i fare for å utrydde våre næringskilder. Men ved å lese naturen lærte vi å dyrke jorden, og gjennom ekspansjon ble matkulturen global. Mat skapte sivilisasjoner, og mangelen på mat brøt dem ned.

Samtidig har mennesket alltid hungret etter mening. Vi faster for å oppnå åndelighet, og sulter for å få kontroll. Kostholdsekspertene er våre nye guruer, og matindustrien forfører oss. Mat, og vår holdning til mat, har endret historien, og vil fortsette å endre den. Hvordan kommer det vi spiser til å se ut og påvirke oss i fremtiden? En ny matrevolusjon pågår nå.

I Kniv, sjel og gaffel følger Andrew P. Kroglund linjene fra urtiden til dagens ernæringsdebatter. I en engasjert fremstilling viser han hvordan historikere, forskere og meningsbærere kan gi oss en bred forståelse av hvordan mat definerer oss.

Kniv, sjel og gaffel : på sporet av det sultne mennesket


av Andrew P. Kroglund (av Andrew Kroglund)
Bok utgitt 2016
Ledig (Avd.: Rollag voksen - Plassering: Faglitt. 394.21)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Kniv, sjel og gaffel : på spore
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom