Hopp over navigasjon
    
Mobile site
Cover photo
""
Sign in (top right) to give your star rating
Published:
2000 . - Book . - 202 s.
Norwegian
Item location:
q 641.8 U
Borrow       Add to selection list

(beta)Be the first to write a review
Forlaget skriver om boka:
Kornet representerer en av våre aller viktigste matråvarer. De mange skikkene og tradisjonene som knytter seg til korn, mel og baking er et svært interessant område for den kulturhistoriske og matinteresserte leser. Både i folketro, litteratur og billedkunst finner man at korndyrking har spilt en viktig rolle. Gudrun Ulltveit skriver levende og engasjert om denne delen av vår historie; det er et spennende stykke Norgeshistorie hun forteller.
Moderne mennesker ser i dag på vår egen matkultur med nye øyne, og går gjerne på oppdagelsesreise for å finne det eksotiske i de norske mattradisjonene. Av mel og korn er det grenseløst mye velsmakende bakverk og annet vi kan lager, og i boken finner du et stort utvalg tradisjonsoppskrifter fra mange kanter av landet. Også når det gjelder baketradisjoner har vi imidlertid alltid vært påvirket utenfra, og i våre dager innføres det mange nye måter å lage gode bakervaarer på. Du vil derfor finne et utvalg oppskrifter fra andre land som er med på å føre tradisjonene videre.

Side
Det livgivende kornet8
Tid for å pløye, tid for å så22
Skuronn, tresking og korn i lade34
Kornets kraft i folketroen46
Fra korn til mel54
Bakerovner og bakerfag66
Grøt - vår teldste varmrett76
Det daglige brød86
Kaker til høytid og fest110
Fakta om korn og mel118
Flatbrød124
Lefser124
Takkekaker, pannekaker og vafler132
Kjeks og scones135
Noen regler for koking av grøt137
Melkesupper140
Baketeknikk og bakeprosess141
Brødoppskrifter145
Loff151
Småbakst - og grov153
Julebakst167
Småkaker168
Med krydder og sirup171
Kaker stekt i jern173
Smultbakst175
Formkaker177
Terter og posteier183
Brød og kaker fra andre land185
Frokostblandinger190
Drikker av korn190
Kokt korn - korn brukt som ris191
Varme kornretter192
Korndesserter193
Litteratur194
Register195

Norsk mat gjennom tidene : tradisjonsmat fra naturens spiskammer


by Harald Osa (Harald Osa, Gudrun Ulltveit ; Bengt Wilson (foto))
Book published 1993
Available (Avd.: Veggli voksen q 641.59481 O)
Borrow Add to selection list
Always display this tab

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Always display this tab
  • Suggest this item to somebody: Korn- og baketradisjoner andet
  • Share on Facebook
  • Show Facebook's Like button
  • Tweet
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Your suggestions
  • Display alternatives

Selection list

Empty

From previous search