Forlaget skriver om denne boka:
Om vann og melk, øl, mjød og vin, urtete, kaffe og brennevin. Oppskrifter.
Har vi en drikke kultur i Norge? Ja, i høyeste grad, mener forfatteren, og forteller i denne boken om nordmenns drikkevaner og tradisjoner gjennom tusen år. Hva og hvordan drakk vi i gamle dager til hverdag, i helg og høytid, i sorg og til fest, i byene og på landet - og i ulike landsdeler?
Drikken var både flytende føde og hadde en viktig plass i det sosiale felleskapet der symbolinnholdet i det å drikke et glass eller flere sammen med andre var en viktig del av kulturen. Drikkekultur og religiøse handlinger hang tett sammen. Det var strenge regler for hvordan det skulle skåles og med hvem det skulle drikkes, regler som ennå ikke er gått helt ut av bruk.
Gamle drikkeskikker og drikker forsvinner, nye kommer til, noen vandrer over sosiale grenser, noen forblir stabile i tid og rom. Drikkeskikkene er en svært interessant del av vår kultur, og denne boken gir et spennende bilde av tiden fra vikingtiden og frem til vår tid.
For hjemmebryggeren er det samlet en rekke oppskrifter.
Tidligere utgitt i serien LEVENDE NORSKE TRADISJONER: Garving, Norsk mat gjennom tidene, Konservering av mat, Restaurer møblene selv, Treskjæring, Ville bær, Bryllup i Norge, Lutefisk, Norske sølvbeger.