Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"5.0
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
cop. 2012 . - Bok . - 220 s.
Bokmål
Hylleplass:
641.39 Jen
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
TORSKEN HAR PREGET norske matfat og norsk eksport fra vikingtiden fram til i dag. Men torsken har også fått prester til å slåss på prekestolen, den har stanset norsk EU-medlemskap og den forårsaket etableringen av vinmonopolet. Forfatter og journalisten Frank A. Jenssen forteller de gode historiene som får deg til å le og lære. Han hevder friskt at Norge ikke hadde blitt en nasjon uten torsken.

I den kjølige nordnorske vinden tørket man torsken på hjellene, og tørrfisken ble en handelsvare over hele Europa. Med tørrfisken kunne norske fiskere bytte til seg edle varer. Eksporten ga store inntekter til konge og stat og var avgjørende for selve statsdannelsen.

Dette er også en bok om torsken i dag, for torskestammen er mer vital enn på lenge. Vi får lese om fiskernes hverdag, hvilken type klippfisk de foretrekker på Sicilia, hvordan du fileterer en torsk og de aller beste oppskriftene. Det hele er illustrert med nydelige bilder som ikke lar oss glemme at torsken er Norges fortid, nåtid og framtid. Når oljen er borte, vil torsken fortsatt svømme rundt i havet vårt.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Torsk : fisken som skapte Norge
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom