Hopp over navigasjon
    
Mobile site

Hits

Found 1 items


Cover photo
"5.0
Sign in (top right) to give your star rating
Published:
cop. 2012 . - Book . - 220 s.
Norwegian, Bokmål
Item location:
641.39 Jen
Borrow       Add to selection list

(beta)Be the first to write a review
TORSKEN HAR PREGET norske matfat og norsk eksport fra vikingtiden fram til i dag. Men torsken har også fått prester til å slåss på prekestolen, den har stanset norsk EU-medlemskap og den forårsaket etableringen av vinmonopolet. Forfatter og journalisten Frank A. Jenssen forteller de gode historiene som får deg til å le og lære. Han hevder friskt at Norge ikke hadde blitt en nasjon uten torsken.

I den kjølige nordnorske vinden tørket man torsken på hjellene, og tørrfisken ble en handelsvare over hele Europa. Med tørrfisken kunne norske fiskere bytte til seg edle varer. Eksporten ga store inntekter til konge og stat og var avgjørende for selve statsdannelsen.

Dette er også en bok om torsken i dag, for torskestammen er mer vital enn på lenge. Vi får lese om fiskernes hverdag, hvilken type klippfisk de foretrekker på Sicilia, hvordan du fileterer en torsk og de aller beste oppskriftene. Det hele er illustrert med nydelige bilder som ikke lar oss glemme at torsken er Norges fortid, nåtid og framtid. Når oljen er borte, vil torsken fortsatt svømme rundt i havet vårt.

Always display this tab

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Always display this tab
  • Suggest this item to somebody: Torsk : fisken som skapte Norge
  • Share on Facebook
  • Show Facebook's Like button
  • Tweet
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Your suggestions
  • Display alternatives