Hopp over navigasjon
Rollag bibliotek
Hjemmeside
Søk
Mine Lån
Min profil
Kontakt oss
Kontaktdetaljer
Kontaktskjema
Forslagsskjema
Mer...
Avansert søk
Flere søkemetoder...
Søk i alfabetisk liste over søkeord
Kommandosøk (CCL)
Kikkhullet
Samsøk
Mobil-nettsider / webapp
Interesser
Huskeliste
Historikk
Mine stjernekast
Lukk meny
Lånernummer
PIN-kode
Vis
Glemt PIN?
Ny låner?
Forbli pålogget
Rollag bibliotek
Søkefelt
X
Avgrens
Medietyper
Bok
Film
CD
Lydbok
E-bok
Språkkurs
Søk bare etter
Tittel
Person
Emne
Beregnet på
Barn
Ungdom
Voksen
Vis kun ledige titler
Flere valg (År, Språk, m.fl)
Utgivelsesår
Fra
til
Språk
Velg språk
Albansk
Arabisk
Bokmål
Dansk
Engelsk
Farsi
Finsk
Flerspråklig
Fransk
Islandsk
Japansk
Kinesisk
Kvensk
Lulesamisk
Nederlandsk
Nordsamisk
Norrøn
Norsk
Nynorsk
Polsk
Portugisisk
Somalisk
Sorani
Spansk
Språk ikke angitt
Svensk
Tigrinja
Tysk
Ukrainsk
Uten språklig innhold
Må også inneholde:
Søk i flere bibliotek med samsøk.no
Nytt søk
Avansert søk
Andre søkemetoder
Avansert søk
Søk i alfabetisk liste over søkeord
Kommandosøk (CCL)
Kikkhullet
Samsøk
Søk med mobilen
Katalogpost
*0010025809 *003NO-LaBS *00520220824192215.0 *007t *008200401b xx e 0 0 nno d *009 nam 1 *019 $bl *020 $a978-82-8265-514-9$qinnbundet$cNkr 449.00 *035 $a(NO-LaBS)26027738(bibid) *035 $a(NO-OsBA)0585535 *08204$qNO-OsBA$a641.331$223/nor *090 $bq$c641.3$dB *1001 $aBjørnstad, Åsmund$d1951-$6(NO-LaBS)25809-1$_10541800 *24510$aKornboka$bbrødets og ølets historie$cÅsmund Bjørnstad *260 $aOslo$bDreyers forlag$c2021 *300 $a347 sider$billustrasjoner i farger$c27 cm *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386 $mNasjonalitet/regional gruppe$bn.$0(NO-LaBS)25809-1 *500 $aKulturfond *5208 $aAsmund Bjørnstad gir eit innblikk i historia til ein av våre viktigaste matkjelder. Menneske har til alle tider sanka korn, men for om lag 12 000 år sidan begynte den møysommelege prosessen med å kultivere dei stivelsesrike grasfrøa. Og på samme vis som med husdyra blei kornet temma, og genetisk tilpassa vårt behov. Haldbarheita gjorde kornet til betalingsmedel og grunnlag for dei store sivilisasjonane, med eige skriftsrpåk og talsystem. Arkeologi og mogelegheita for å spore DNA har gitt ein større innsikt i vandringa kornet har teke oppgjennom historia. Evna kornet har til å mutere seg har danna grunnalg for ein produksjon som er i stand til å mette store deler av verdas befolkning. I boka undersøker Bjørnstad om kornet vil kunne mette ein enda større befolkning, om det vil vera betre dyrke korn framfor fôr til kjøttproduksjon. Han ser på årsaka til at kornet blir skulda for ein rekke sjukdomar og oppblomstringa av jakten på det opphavelege urkornet. Omtalen er utarbeidd av BS. *546 $aNynorsk tekst *65017$aKorn$2bibbi$9nor$_14356000 ^