Hopp over navigasjon
Rollag bibliotek
Heimeside
Søk
Mine Lån
Min profil
Kontakt oss
Kontaktdetaljar
Kontaktskjema
Forslagsskjema
Meir...
Avansert søk
Fleire søkemetodar...
Søk i alfabetisk liste over søkeord
Kommandosøk (CCL)
Kikkholet
Samsøk
Mobil-nettsider / webapp
Interesser
Hugseliste
Historikk
Mine stjernekast
Lukk meny
Lånarnummer
PIN-kode
Vis
Gløymt PIN?
Ny lånar?
Hald fram pålogga
Rollag bibliotek
Søkefelt
X
Avgrens
Medietyper
Bok
Film
CD
Lydbok
E-bok
Språkkurs
Søk berre etter
Tittel
Person
Emne
Mynta på
Barn
Ungdom
Vaksen
Vis berre ledige titlar
Fleire val (År, Språk, m.fl)
Utgivelsesår
Frå
til
Språk
Vel språk
Arabisk
Bokmål
Dansk
Engelsk
Farsi
Finsk
Flerspråklig
Fransk
Islandsk
Japansk
Kinesisk
Kvensk
Lulesamisk
Nederlandsk
Nordsamisk
Norrøn
Norsk
Nynorsk
Polsk
Portugisisk
Somalisk
Sorani
Spansk
Språk ikke angitt
Svensk
Tigrinja
Tysk
Ukrainsk
Uten språklig innhold
Må også innehalde:
Søk i flere bibliotek med samsøk.no
Nytt søk
Avansert søk
Andre søkemetodar
Avansert søk
Søk i alfabetisk liste over søkeord
Kommandosøk (CCL)
Kikkholet
Samsøk
Søk med mobilen
Katalogpost
*0010028806 *003NO-OsBA *00520230920125405.0 *007ta *008230605s2023 no a e ||||||0| 0 nob|d *009 n *019 $bl *020##$a9788282262866$cNkr 399.00$qinnbundet *035 $a(NO-LaBS)21034553(bibid) *035 $a(NO-OsBA)0687865 *040 $aNO-OsBA$bnob$erda *082 $a338.176$qNO-OsBA$223/nor/20230725 *090 $c338.1$dBJØ *1001#$aBjørkdahl, Kristian$d1978-$0(NO-TrBIB)6015911$4aut$811$81$_14210000 *240 $aHva vi spiser når vi spiser kjøtt$_14210100 *24510$aHva vi spiser når vi spiser kjøtt$cKristian Bjørkdahl og Karen Victoria Lykke *250 $a1. utgave *264 $aOslo$bRes publica$c2023 *300##$a286 sider$billustrasjoner *336##$atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337##$auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338##$abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386##$aNordmenn$bn.$mNasjonalitet/regional gruppe$2bibbi$81 *386##$af$mKjønn$812 *386##$am$mKjønn$811 *520##$aPå eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. 'Hva vi spiser når vi spiser kjøtt' er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gård en før og nå. *536##$aKulturfond *650 7$aDyrevelferd$0(NO-OsBA)1129994$2bibbi$9nno$_14210200 *650 7$aDyrevelferd$0(NO-OsBA)1129994$2bibbi$9nob$_14210300 *650 7$aKjøttindustri$gnæringsliv$0(NO-OsBA)1273932$2bibbi$9nno$_14210400 *650 7$aKjøttindustri$gnæringsliv$0(NO-OsBA)1273932$2bibbi$9nob$_14210500 *7001#$aBjørkdahl, Kristian$d1978-$0(NO-TrBIB)6015911$tHva vi spiser når vi spiser kjøtt$_14210000 *7001#$aLykke, Karen Victoria$d1966-$0(NO-TrBIB)49900$4aut$81$812$_14210600 *8521#$h338.1$iBJØ *85641$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/cf499dfc-4771-48b1-ac08-00d97ada8b1a/original.jpg$3Omslagsbilde *85641$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/cf499dfc-4771-48b1-ac08-00d97ada8b1a/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde ^