Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen

Hva vi spiser når vi spiser kjøtt


Hylleplass
338.1 BJØ
Forfatter
Tittel
Utgitt
Omfang
286 sider
Opplysninger2
På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. 'Hva vi spiser når vi spiser kjøtt' er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gård en før og nå.
Emner
Dewey
Nettressurser
ISBN
Tittelnr
Bok