Forlaget skriver om denne boka mi forordet:
I denne boken tar vi deg med på en reise langs det glitrende blå Middelhavets strender - og kulinariske ideer fra Hellas, Tyrkia, Italia, Frankrike, Spania, Nord-Afrika og Midtøsten blir presentert. Eksempler på forskjellige småretter fra hvert enkelt land er godbiter som nytes for seg eller som en del av et måltid - den greske meze, den italienske antipasto og de spanske tapas. Velsmakende oppskrifter fra de ulike landene gjenspeiler tilberedningsmetoder, matvaner og skikker. Mange av krydderne, urtene, grønnsakene og de andre ingrediensene er vanlige langs alle disse vakre strendene. Imidlertid har den begivenhetsrike historien og folkeslagenes interessante opprinnelse ført til at ingrediensene i de ulike rettene kombineres på et utall forskjellige måter. På vår reise gjenspeiles dette på en sjarmerende og velsmakende måte i rettene som du i denne boken kan hygge deg med å oppdage og tilberede til glede for deg selv og andre.