Hopp over navigasjon
    
Mobile site
Cover photo
"5.0

Les anmeldelser
Sign in (top right) to give your star rating
Published:
2016 . - Book . - 255 s.
Norwegian, Bokmål
Item location:
338.3 San
Borrow       Add to selection list

(beta)Write a review
Brennbart om en av våre største næringer

På 1970-tallet var lakseoppdrett en beskjeden tilleggsnæring i Distrikts-Norge. I dag er den en av våre største eksportnæringer. Statsminister Erna Solberg har sagt at laksen er Norges IKEA og vil ha en femdobling fram mot år 2050.
Men det er flere skjær i sjøen for dette industrieventyret. Næringen har ikke kontroll med miljøbelastningen: Enorme mengder fiskeskitt, lakselus, spillfôr og lusemidler slippes rett ut i fjorden, rømt oppdrettslaks svømmer opp i elvene og utvanner genene til villaksen. Og hvordan skal man skaffe nok fôr til en femdobling av produksjonen uten at det skjer på bekostning av annen matproduksjon? Er oppdrettslaks egentlig så sunn å spise? Kan arbeidsplasser i distriktene veie opp for ødelagte fjorder?
Mangeårig journalist i FiskeribladetFiskaren, Kjersti Sandvik, har snakket med alle de viktige aktørene i bransjen, fra verdens største oppdrettsselskap Marine Harvest til utstyrsleverandører og fôrprodusenter. Hun går tett på en næring som har vokst seg stor og sterk - uten plagsom innblanding fra myndighetene.

Always display this tab

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

-Kommer aldri til å kjøpe oppdrettslaks etter å ha lest denne boka. Skremmende at næringen kan holde på sånn som de gjør.
05.01.2024, 14:08  Mann, 53
Report abuse
Always display this tab
  • Suggest this item to somebody: Under overflaten : en skitten h
  • Share on Facebook
  • Show Facebook's Like button
  • Tweet
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Your suggestions
  • Display alternatives

Selection list

Empty