Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"5.0
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
945.632 V
205 sider
Kulturfond . - Bli med til Roma og nyt verdenshistorien servert i en bolle med pasta. Gjennom et måltid i Roma tar Andreas Viestad oss med på en kulinarisk reise i historien. Det handler om hvordan en liten innlandsby ble verdens største imperium, om smaken av grillet kjøtt som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, den søtsure smaken av mafia og slaveri og jakten på den opprinnelige pasta carbonara. Tankevekkende og underholdende om smakene som formet historien. «Velsmakende munnfuller av kulinarisk arkeologi... fornøyelig mathistorie» Morgenbladet
978-82-489-2643-6
0024906
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
«De beste sakprosaforfatterne klarer å overbevise leseren om at nettopp det temaet de skriver om, er det viktigste i hele verden. Andreas Viestad er en slik forfatter. I denne boka tar han leseren ikke bare med til Roma, men til en tilstand der alt, absolutt alt, er interessant, forbløffende, viktigere og ofte mye mer komisk enn du trodde fra før.»

BJØRN GABRIELSEN, forfatter og spaltist i Dagens Næringsliv

«Det er mer historie i en bolle med pasta enn i Colosseum eller noe annet historisk minnesmerke.»

Du kan studere et måltid slik en arkeolog leser bueganger fra en svunnen tid. Det er nettopp dette Andreas Viestad gjør i En middag i Roma, hvor han bruker maten som en inngangsportal til historien. Det handler om hvordan en liten innlandsby ble verdens største imperium, om smaken som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, om den syrlige smaken av mafia og slaveri og om jakten på den opprinnelige pasta carbonara.

Både sanser og tanker vekkes i dette kunnskapsrike og underholdende festmåltidet av en bok.

Dødeboka : livet med døden


av Andreas Viestad (Andreas og VIbeke Maria Viestad)
Bok utgitt 2021
Ledig (Avd.: Rollag voksen - Plassering: Faglitt. 393 V)
Bestill Husk denne

Ekte mat


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2010
Ledig (Avd.: Rollag voksen - Plassering: Faglitt. 641.5)
Bestill Husk denne

En middag i Roma : verdenshistorien i et måltid


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Veggli voksen - Plassering: Faglitt. 945.632 V)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om En middag i Roma : verdenshisto
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom