«De beste sakprosaforfatterne klarer å overbevise leseren om at nettopp det temaet de skriver om, er det viktigste i hele verden. Andreas Viestad er en slik forfatter. I denne boka tar han leseren ikke bare med til Roma, men til en tilstand der alt, absolutt alt, er interessant, forbløffende, viktigere og ofte mye mer komisk enn du trodde fra før.»
BJØRN GABRIELSEN, forfatter og spaltist i Dagens Næringsliv
«Det er mer historie i en bolle med pasta enn i Colosseum eller noe annet historisk minnesmerke.»
Du kan studere et måltid slik en arkeolog leser bueganger fra en svunnen tid. Det er nettopp dette Andreas Viestad gjør i En middag i Roma, hvor han bruker maten som en inngangsportal til historien. Det handler om hvordan en liten innlandsby ble verdens største imperium, om smaken som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, om den syrlige smaken av mafia og slaveri og om jakten på den opprinnelige pasta carbonara.
Både sanser og tanker vekkes i dette kunnskapsrike og underholdende festmåltidet av en bok.