Denne boka er både et portrett av den norske vedfyringstradisjonen og en komplett informasjonskilde om ved. Forfatter Lars Mytting har samlet erfaringene fra garvede vedfyrere i landets kaldeste strøk, men også fra en rekke ledende forskere.
I Norge er vedfyring både nødvendighet og kultur. Vi bruker 1,5 millioner tonn ved årlig, og mengden øker i takt med strømprisene. Det er klimanøytral bioenergi som vil få større rolle framover.
Hogst og fyring kan gjøres både riktig og galt, og boka er spekket med fakta om innkjøp av ved, de forskjellige stablemetodene, tørking og fyring, men berører også skogskjøtsel, miljøaspekter, norsk motorsaghistorie og ovner. Ikke minst inneholder den nære møter med mennesker som har et særlig forhold til ved.
En nyttig bok som gir verdifull innsikt for alle som fyrer i ovnen - både de som handler veden sin i sekk, de som hogger litt på hytta, men også for de virkelige entusiastene. Det er gode penger å spare på riktige innkjøp og korrekt fyringsmetode - og gleden ved peis bålet vil øke.