Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
"5.0

Les anmeldelser
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2016 . - Bok . - 255 s.
Bokmål
Hylleplass:
338.3 San
Bestill       Husk denne

(beta)Skriv anmeldelse
Brennbart om en av våre største næringer

På 1970-tallet var lakseoppdrett en beskjeden tilleggsnæring i Distrikts-Norge. I dag er den en av våre største eksportnæringer. Statsminister Erna Solberg har sagt at laksen er Norges IKEA og vil ha en femdobling fram mot år 2050.
Men det er flere skjær i sjøen for dette industrieventyret. Næringen har ikke kontroll med miljøbelastningen: Enorme mengder fiskeskitt, lakselus, spillfôr og lusemidler slippes rett ut i fjorden, rømt oppdrettslaks svømmer opp i elvene og utvanner genene til villaksen. Og hvordan skal man skaffe nok fôr til en femdobling av produksjonen uten at det skjer på bekostning av annen matproduksjon? Er oppdrettslaks egentlig så sunn å spise? Kan arbeidsplasser i distriktene veie opp for ødelagte fjorder?
Mangeårig journalist i FiskeribladetFiskaren, Kjersti Sandvik, har snakket med alle de viktige aktørene i bransjen, fra verdens største oppdrettsselskap Marine Harvest til utstyrsleverandører og fôrprodusenter. Hun går tett på en næring som har vokst seg stor og sterk - uten plagsom innblanding fra myndighetene.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

-Kommer aldri til å kjøpe oppdrettslaks etter å ha lest denne boka. Skremmende at næringen kan holde på sånn som de gjør.
05.01.2024, 14:08  Mann, 53
Rapportér
Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Under overflaten : en skitten h
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning