Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
"4.7
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgjeve:
2008 . - Bok . - 258 s.
Bokmål
Hylleplass:
641.3 Nil
Bestill       Hugs denne

(beta)Bli den første til å skrive ei melding
Den virkelige kokken sysler ikke med ekte råvarer på et kjøkken. Han har hvit frakk og jobber på laboratorium.

Da Mats-Eric Nilsson begynte å lese etikettene på matvarene, ble han skremt. Maten kunne inneholde 70 ingredienser, gjerne skjult bak betegnelser som E412. Det fikk ham til å lete etter det virkelige innholdet i maten vår. Visste du at nesten all vaniljesmak stammer fra råttent svensk tømmer? Eller at ferskpresset juice kan være lagret i opptil ett år?

Men det finnes rene og gode alternativer! I bokas andre del får du blant annet en innkjøpsguide, en sesongkalender for frukt og grønt samt en oversikt over hvor i Norge man kan kjøpe ekte varer. Den hemmelige kokken gir også ut en E-nummer-guide til både de harmløse og mer risikable stoffene vi bombarderes med.

Den hemmelige kokken skapte furore i Sverige da den kom i 2007, og flere produsenter har i ettertid endret innholdet i matvarene sine. Denne utgaven er bearbeidet for norske forhold av Jan-Tore Egge fra Slow Food-bevegelsen.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips ein ven om Den hemmelige kokken : noen har
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Anna vising