Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
1996 . - Bok . - 168 s.
Norsk
Hylleplass:
q 392 S
Bestill       Les e-bok Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Forlaget skriver om denne boka:

BÅDE HÅNDBOK OG KULTURHISTORIE!

De fleste har hørt om gammeldagse bondebryllup hele tre dager til ende. Men ikke så mange vet lenger hva som egentlig foregikk i et stort bryllup den gang. Dette gir denne boken svar på. Hva foregikk disse tre dagene? Hva spiste og drakk man? Hvem ble invitert og hva slags gaver ble gitt? Hva var bakgrunnen for å feire over flere dager? Feires det noen steder i dag fortsatt bryllup som i gamle dager?
Hovedkildene til opplysningene i denne boken er folks egne beretninger slik de husker, eller slik de selv ble fortalt at bryllupsfeifjingen foregikk. Her beskrives tradisjoner fra mange steder i landet.

Siste deI av boken er en praktisk veiledning for dem som gifter seg i dag. Her får alle som går i giftetankerden hjelp de trenger for å planlegge og gjennomføre sitt eget bryllup. I bokens første del kan man la seg inspirere av våre rike tradisjoner. Kanskje er det gamle tradisjoner man får lyst til å ta opp igjen og praktisere i sitt eget bryllup?

Tidligere utgitt i serien LEVENDE NORSKE TRADISJONER: Garving, Norsk mat gjennom tidene, Konservering av mat, Restaurer møblene selv, Treskjæring, Ville bær.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Bryllup i Norge : om bondebryll
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning