Always display this tab
ItemID
0012086
Title
Kjemi på kjøkkenet : om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier
Author
Hopia, Anu 1960-
Contributors
Fooladi, Erik (forfatter)
Language
Norwegian, Bokmal
Published
[Oslo] : Humanist forl. , cop. 2017
Description
207 s. : kol. ill.
Information
Finsk parallellutg: Helsinki : Gaudeamus, 2017 med tittelen: Hyppysellinen tiedettä . - Om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier. Må biffen romtemperes før den stekes? Faller kaken sammen hvis du ikke er forsiktig når du tar den ut av ovnen? Og er det mulig å lage eplepai helt uten epler? Matlaging er kjemi, biologi og fysikk. Når du koker et egg eller setter en gjærdeig jobber du med kjemiske, biologiske og fysiske prosesser på kjøkkenet ditt. Samtidig bruker du håndverkskunnskap du har lært av andre eller ved å prøve deg fram selv. I denne boka ønsker forfatterne å balansere kjemi, håndverk og smaksopplevelser, noe som kan gjøre matlagingen mer spennende, hodet litt klokere, og maten litt bedre. Kjemi på kjøkkenet er en bok som vekker nysgjerrighet og utforskertrang på kjøkkenet.
Subjects
Kjemi
Kjøkkenkjemi
Mat og drikke
Matlaging - Kjemi
kjemi
matkjemi
matlaging
molekylgastronomi
næringsmiddel
næringsmiddelkjemi
næringsmidler
smak
Dewey
664
ISBN
978-82-8282-157-5 : Nkr 369.00